Često postavljena pitanja:

1. Odakle se uvozi outlet i second hand garderoba, na koji način se vrši selekcija?

Dugačkim pregovorima sa raznim firmama iz Evropske Unije, došli smo do konačnog dogovora, gdje kombinujemo i uvozimo garderobu i obuću iz najrazvijenih i najbogatijih zemalja iz EU. Isključivo smo tražili da to budu zemlje i područja: Sjeverne Italije, Švajcarske, Velike Britanije i Njemačke.

2. Zašto baš područja Italije, Njemačke, Britanije, Holandije, Švajcarske?

Prije svega, tražili smo sjever Italije iz očiglednih modnih razloga koji prate Milano i ostatak sjevera. Zatim je krucijalno bilo dobiti prostor Velike Britanije zbog, možda, i najvećeg kvaliteta garderobe na planeti. Njihovi 'High Street' brendovi su među najcjenjenijima na svijetu. Iz sličnih razloga smo tražili područje Švajcarske, Njemačke i Holandije, Ovo su područja sa izrazito velikim standardom, gdje dolazi do najvećeg preliva luksuzne i kvalitetne garderobe na planeti. Dio tog viška smo mi iskoristili i donijeli u Crnu Goru.

3. Da li roba u vašoj internet prodavnici sadrži defekte, mrlje ili slično?

Čitava industrija polovne garderobe bazira se na sortiranju robe u određene kategorije. Kategorije određuju kvalitet, brend i stanje u kojem se garderoba nalazi. Najbolja klasa polovne garderobe je 'krem' klasa, koja sadrži najbolje brendove, najbolji kvalitet i stanje koje je novo ili kao novo. Od čitave količine 'second hand' robe, samo 9 % je krem klasa. Mi smo naš biznis bazirali samo na krem kategoriji. To se može i primijetiti jer je veliki dio naše garderobe kao nov, ili potpuno nov, sa etiketom. Naravno, krem klasa je i najskuplja, što proizvodi i malo veće cijene kod nas. Ukoliko se, tokom transporta, na neki način ošteti komad odjeće, njoj odmah drastično pada cijena i to je ukazano u njenom opisu na sajtu.

4. Kako se premium 'second hand' razlikuje od uobičajenog 'second hand'-a?

Premium second hand se sastoji od artikala koje možemo opisati kao nove artikle bez etikete. Uvijek su u pitanju visoko-kvalitetni brendovi, od Topshop-a do Bogner-a. Roba je bez ikakvih defekata, mrlja, i gotovo je nenošena. Ova 'second hand' kategorija se prodaje u zapadnoj Evropi. Ona je više nego duplo skuplja od uobičajene 'second hand' kategorije, i može se uvoziti posebno, po kategorijama. Zato mi uvijek imamo 30-50 kožnih jakni, 10-15 bundi od pravog krzna, gotovo nenošen Marks&sSpencer, T. Hilfiger, Topshop i slično. Shodno nabavnim cijenama, naše cijene i jesu za 10-20 odsto skuplje nego u uobičajenim radnjama, ali i ne morate da razmišljate o ispranosti, brendu, defektima, mrljama i slično.

5. Da li su veličine koje su iskazane na Vašem sajtu pouzdane?

Da. S obzirom da roba koju uvozimo dolazi sa više područja, samim time proizvodi različite oznake za veličine, mi moramo da ih pretvaramo u veličine koje odgovaraju našem standardu. To radimo preko internacionalnog dijagrama za veličine, preko kojih pretvaramo, npr. britanski 12 u univerzalni M. Ukoliko ste između brojeva, pošaljite Vaše mjere mejlom ili preko FB, i mi ćemo izmjeriti u centimetrima Vaš željeni komad, nakon čega ćemo Vam odgovoriti da li Vam odgovara.

6. Da li je kategorija 'second hand' čista ili dolazi u stanju kojem i poslana?

Ovo je bilo vrlo bitno pitanje za nas, tokom pregovora za robu. Zbog toga smo i tražili specifične firme iz EU, koje, prije nego što pošalju robu, odrade hemijsko čišćenje robe.Tako da kategorija 'second hand' dolazi potpuno čista. Postoji mogućnost da, tokom transporta, neki komad dođe u dodir sa nekim vidom nečistoće ili prašine. Taj komad, kao što je i gore navedeno, je opisom stanja naglašen, i cijena mu drastično opada.

7. Da li dostavljate na teritoriji čitave Crne Gore?

Vršimo dostavu na teritoriji čitave države. Imamo specijalan ugovor sa poštom Crne Gore, gdje njihova usluga Post Express-a vrši dostavu naših paketa. Paketi stižu za 1-3 radna dana. Paket poštar donosi na adresu, a ukoliko nikoga ne zatekne na adresu, paket se ostavlja na obližnjoj pošti gdje vas čeka da ga podignete do 5 dana.

8.Na garderobu za koju su iskazane mjere, kako ih upoređujem sa mojim?

Mjere iskazane u standardnom obliku: S,M,L,Xl,XXL,XXXL . Te mjere su dobijene mjerenjem i transformisanjem postojećih veličina na garderobi. Za svaki komad garderobe, to se radi posebno, iz razloga što brendovi šalju različite veličine od zemlje do zemlje u Evropi, a mi ih uvozimo iz 4 različite zemlje.

Takođe u većini listinga su u zagradama istaknute nacionalne mjere:

UK- britanske mjere

Ger- njemačke

Eur- evropske

Ita- Italijanske

Takođe, u određenom broju listinga postoje i najpreciznije mjere u centimetrima.

Ukoliko su mjere iskazane u sa granicama, tipa : struk: 78-86 cm, to znači da taj komad garderobe je pravljen za osobe čiji je struk od 78-86 cm.

Ukoliko su mjere iskazane: Struk: 87 cm,  to znači da je 87 cm idealna veličina, ali odgovara i 2 cm preko 87 i 5 cm ispod 87.

 

ANKETA

Newsletter

Ako želiš da budeš u toku, upiši svoj mejl ovdje.